Статьи

  • Главная /
  • Статьи /
  • Сварочний пост на машиностроїтельному підприємстві
Сварочний пост на машиностроїтельному підприємстві

Необхідно забезпечити видалення зварювального диму. Пост розташований поруч із стіною. Очищення повітря не потрібно (викид диму на вулицю). Пост має недостатню освітленість. Витяжний рукав необхідно обладнати лампою підсвічування та вимикачем у безпосередній близькості до робочого місця. За можливості, також розмістіть кнопку ввімкнення/вимкнення вентилятора.

 

Рішення:

 

Оптимальним рішенням для даного випадку є використання витяжного пристрою моделі KUA-M-2H "Plymovent" з підсвічуванням, із вентилятором FUK-2100 "Plymovent", пультом PU та глушником шуму.

 

Опис основних вузлів (елементів). Принцип роботи та технічні особливості:

 

  • Витяжне пристрій: Для видалення зварювального диму використовується витяжне пристрій KUA-M-2H з радіусом дії 2 м. Пристрій обладнаний галогенною лампою підсвічування потужністю 20 Вт., яка вбудована в витяжний лоток. У верхній частині лотка є дві кнопки: одна - для включення галогенної лампи підсвічування; інша - для включення вентилятора.
  •  

  • Пульт PU: Для управління підсвічуванням та вентилятором використовується пульт серії PU. Пульт обладнаний трансформатором для живлення лампи підсвічування (максимально допускається підключати 5 ламп потужністю 20 Вт.). Для запуску двигуна вентилятора в пульті встановлено пускач та теплове реле. Теплове реле призначене для захисту асинхронного електродвигуна вентилятора від струмів перевантаження недопустимої тривалості та струмів, які виникають при перериванні одного з фаз.
  •  

  • Вентилятор: Витяжне пристрій KUA-M-2H закріплено на стіні та з'єднано з всмоктуючим патрубком вентилятора FUK-2100 за допомогою відводу. Вихід вентилятора з'єднаний із звукоочисником через напірний перехідник. Кронштейни для кріплення вентилятора входять в комплект поставки.

 

Загальна компоновка робочого місця:

 

1 - Підйомно-поворотне витяжне пристрій KUA-M-2H. 2 - Вентилятор центробежний FUK-2100. 3 - Відвод 90 град. 4 - Напірний перехідник для вентилятора. 5 - Пульт для KUA з підсвічуванням PU. 6 - Звукоочисник.

 

Вентиляція зварювального поста

 

Переваги

 

Застосування витяжного пристрою KUA-M-2H дозволяє видаляти дим зі сварочної зони його утворення безпосередньо. При цьому для ефективного видалення диму достатньо забезпечити витрату повітря 1000–1200 м³/год, що дозволяє використовувати економічний вентилятор потужністю 0,75 кВт.

 

Витяжне пристрій KUA-M-2H має порожнисту конструкцію всередині, що суттєво знижує аеродинамічний опір і також дозволяє застосовувати менш потужний вентилятор. Конструкція витяжного пристрою сприяє легкому переміщенню його в просторі, а також забезпечує надійне фіксування в заданому положенні. Завдяки низькій потужності вентилятора, рівень шуму від витяжної системи не перевищує допустимих значень.

 

При цьому встановлений звукоочисник забезпечує ще більш комфортні умови щодо шуму для зварника. Вбудована в витяжний лоток галогенна лампа забезпечує оптимальну освітленість робочого місця. Вбудовані в витяжний лоток кнопки включення лампи підсвічування та вентилятора дозволяють зварнику управляти роботою витяжної системи, не відволікаючись від основного процесу.

 

Реалізувати ці функції стало можливим завдяки спеціально розробленому для цих цілей пульту управління моделі PU.

 

Про компанію:

 

НПО «ТЕХЕЛЕКТРОСЕРВІС», засноване в 1994 році - лідер ринку промислових систем місцевої витяжної вентиляції. У асортименті компанії широкий спектр обладнання для уловлювання та фільтрації різних виробничих шкідливостей, яке допомагає підприємствам забезпечувати чисте повітряне середовище в приміщеннях і на робочих місцях, екологічну чистоту виробництва та енергозбереження.

 

Компанія також визначається інноваційним підходом до розробки своїх виробів, впроваджуючи нові технології для оптимізації робочих процесів та підвищення продуктивності. Завдяки цьому, вона продовжує зберігати своє лідерство в галузі промислових систем вентиляції та продовжує надавати інноваційні рішення для різних галузей промисловості.